Travian Answers

Să începem cu întrebare ta

Caută răspunzând la întrebări

Cum să găsești un răspuns: alege o categorie, apoi subcategorii pînă vei găsi un răspuns. In cazul în care nu vei reuși să găsești un răspuns, la final vei putea să ne contactezi.

Am o întrebare despre...

Să detaliem:

Caută în sitemap

Preferi să cauți prin sitemap cum poate ești obișnuit de la alte site-uri. Nicio problema, poți folosi sitemap pentru a găsi un răspuns.

Ghid despre eroi (făcut de Moaz)

În noul Travian avem Eroi ce obtin 4 puncte ce pot fi adăugate unor tipuri de abilități. Aceste tipuri de abilități vor fi descrise mai jos.

Pentru început, Eroul va fi primit de toată lumea cu un bonus diferit de la trib la trib. Bonusurile oferite sunt pentru:

 • Romani: Abilitatea eroului de „forță” va fi crescută cu 100, în loc de 80 pentru fiecare punct adăugat;
 • Daci:+5 viteză dacă este călare;
 • Barbari:20 % „spărtură a beciului” (cunoscut și sub numele de „Bonus de jaf”) pentru toate unitățile de atac ce însoțesc eroul.

După cum spuneam, abilitățile eroului sunt următoarele:

 • Forța
  Punctele ce pot fi adăugate acestei abilități cresc valoarea de atac și de apărare. Vă rugăm să supuneți atenției faptul că eroul călare este considerat ca unitate de cavalerie și dacă nu este călare, este considerat ca fiind unitate de infanterie.
 • Bonus off:
  Punctele atribuite acestei abilități cresc valoarea de atac a întregii armate cu 0,2%/punct (maximum 20% dupa atribuirea maximului de puncte). Acest bonus se aplică doar dacă armata este însoțită de erou în atac.
 • Bonus def:
  Punctele atribuite acestei abilități cresc valoarea de atac a întregii armate (acesta este aplicabil doar trupelor instruite de tine și care apără – satul unde se strânge defensiva nu este important) cu 0,2%/punct (maxim 20% dupa atribuirea maximului de puncte). Acest bonus se aplică dacă eroul apără un sat alături de trupele tale. Trupele defensive ce nu se află sub dispoziția ta nu vor beneficia de acest bonus.
 • Resurse:
  Punctele atribuite acestei abilități vor crește producția resurselor satului de baștină al Eroului. Poți opta fie pentru creșterea producției unui anumit tip de resurse, fie pentru creșterea producției tuturor resurselor. Deși ai două posibilități, totuși este o singura abilitate. Aceaste posibilități pot fi modificate după bunul plac.

Acestea sunt tipurile de abilități ale Eroului.

Trecem la bonusurile triburilor: Romanii vor obține 100 puncte, în loc de 80, pe punct de abilitate în cazul forței - cu cât crești forța eroului, cu atât vei distruge mai multe trupe inamice. Ba mai mult, eroul va pierde mai puțină sănătate când va fi trimis în aventuri. La un moment dat pe un server de viteză într-o perioadă de 10-20 zile, eroii pierdeau între 30-50% în fiecare aventură (chiar și în aventurile cu un grad de dificultate normal) . Asta înseamnă că în mod normal ai fi putut face doar o aventură pe zi, dar datorită acestei abilități vei avea posibilitatea de a face mai multe.

Pentru Daci: Eroul este destul de simplist. Dacă aveți un erou călare, asta înseamnă că aveți un cal, și va avea +5 viteză. Nu este un bonus major, dar te poate ajuta puțin.

Barbarii: probabil au cel mai puternic si valoros bonus. Datorită acestui lucru Barbarii sunt în Top Jefuitori.

În încercarea de a scăpa de atacurile de tip farmare, jucătorii construiesc beciuri. Un beci poate ascunde 200 resurse pentru fiecare nivel îmbunătățit, având posibilitatea de a ascunde 2000 resurse (3000 pentru Daci) când beciul a fost îmbunătățit la nivel maxim. Avantajul construirii acestei clădiri este că stochează un număr de resurse ce nu pot fi furate, DAR un Barbar cu eroul în atac va putea fura din beciuri. Mecanismul funcționează în felul următor: să spunem că ascunzi 1000 resurse, iar Eroul barbar este în atacul de tip farmare, eroul va fura 200 resurse din cele 1000 ascunse. Barbarii având abilitatea de a fura 20% din resursele stocate în beciuri.

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Acum să ne axăm pe punctele de abilitate.

Dacă ești nou pe server, îți recomand să pui toate punctele pe „Producția de resurse”. Astfel vei avea de câștigat resurse în plus. Dacă dorești să fii în top10 Atacatori/Jefuitori ar trebui să pui punctele pe bonus ofensiv. Această abilitate îi va crește pierderile apărătorului și îți va fi de folos dacă vei ataca constant MULTE oaze, sporind numărul de resurse.

Stilul meu preferat este să instruiesc măciucari (dacă joc cu Barbarii) sau legionari (dacă joc cu Romanii) și să pun punctele pe bonus ofensiv. După aceea încep să atac 5-6 Oaze. Apoi voi aștepta în jur de o oră, să se regenereze trupele Naturii, astfel intrând în top 10 atacatori.

Pentru Daci recomand să se axeze pe producția de resurse. Scutierul este slab și trimiterea sa în raiduri pe Oaze ar fi o pierdere de resurse. Pierderea resurselor s-ar menține și în cazul în care ai pune punctele pe Bonus Ofensiv.

Recomand să începi să pui punctele pe abilitatea creșterii producției de resurse de la început dacă nu vei dori să ataci Oaze. Singurul lucru de luat în seamă este că punerea punctelor pe Bonus Ofensiv este profitabilă dacă ai 100-200 măciucari sau executori/imperieni. Bonusul îți va spori forța de atac a trupelor.

Ce îți recomand să faci:

Ești un jucător agresiv și vrei să intri în Top 10 atacatori/jefuitori și vrei să farmezi mai mult de 5 Oaze?

Dacă răspunsul este da, pune fiecare punct pe Bonus Ofensiv. Atacă prima Oază cu 10-15 mciucari sau legionari însoțiți de Erou. Instruiește numai trupe și pune fiecare punct pe Bonus Ofensiv. ATENȚIE! Întotdeauna trimite eroul alături de trupe când ataci o Oază. Astfel câștigi experiență pentru erou și vei putea să mărești astfel Bonus Ofensiv.

Vrei să ataci una sau două oaze?
În acest caz, poți adăuga puncte crescând bonusul ofensiv și resursele, dar este după bunul tău plac. Ți-aș sugera să mergi pe varianta bonusului ofensiv – dacă ai o carte a înțelepciunii (acest obiect resetează punctele folosite, dându-ți posibilitatea de a le rearanja ulterior) – putând mai târziu să le muți pe Resurse. Dacă nu ai Cartea Înțelepciunii, îți sugerez să mergi pe varianta Resurse și să te dezvolți până găsești o asemenea carte, ca apoi să muți punctele pe bonusul ofensiv.

Ești în căutarea unui joc pașnic și nu dorești să trimiți atacuri de farmare?

Pune toate punctele pe Resurse. Nu ai ce altceva să faci. Bonusul Ofensiv nu îți va aduce nici un plus în comparație cu Resursele. Dacă vei dori să-ți schimbi orientarea în derularea jocului și să trimiți atacuri de farmare cu executorii/imperienii/pedestrii, este alegerea ta.

După trecerea primelor 20 de zile de la începerea serverului trebuie să privești înainte și să folosești Bonusul Ofensiv. Dupa această perioadă de timp nu vei mai avea nevoie de bonusul de Resurse, dar te poate ajuta în dezvoltare.

De asemenea, dacă ești chinuit cu atacuri de tip farmare, te sfătuiesc să:
Cumperi Puncte de aur și să activezi Gold Club. Intră în Adunare și bifează căsuța de eschivă. Modifică apoi toate punctele eroului pe Bonus Defensiv. Când ajungi la o armată defensivă importantă, debifează căsuță de eschivă pentru a putea apăra satul. Bonusul defensiv îți va oferi un avantaj major.


Este satisfăcător răspunsul primit?

Da   Neutru   Nu