Travian Answers

Să începem cu întrebare ta

Caută răspunzând la întrebări

Cum să găsești un răspuns: alege o categorie, apoi subcategorii pînă vei găsi un răspuns. In cazul în care nu vei reuși să găsești un răspuns, la final vei putea să ne contactezi.

Am o întrebare despre...

Să detaliem:

Caută în sitemap

Preferi să cauți prin sitemap cum poate ești obișnuit de la alte site-uri. Nicio problema, poți folosi sitemap pentru a găsi un răspuns.

Care este procedura de transfer a punctelor Aur?

Ce este transferul de aur?

Când se încheie o rundă de joc sau vă ștergeți contul, puteți transfera orice aur neutilizat, achiziționat, pe care îl aveți. Veți primi un e-mail cu un link de transfer al aurului și instrucțiuni suplimentare.

Cum se calculează exact suma de aur transferabil?

Când serverul ia sfârșit sau contul dvs. se șterge, orice timp rămas din bonusurile de resurse sau din contul plus este convertit înapoi în aur, atunci jocul compară suma totală de aur rămasă în cont și cantitatea de aur achiziționată în total în timpul acestui joc. Puteți transfera cea mai mică dintre aceste două valori.

Cu alte cuvinte - puteți transfera cât ați avut la final, dar nu mai mult decât ceea ce ați cumpărat în timpul rundei.

Unde îmi pot transfera aurul?

Serverele versiune 4.6 (orice server început după data de 15 martie 2021): Aurul din aceste servere poate fi transferat către orice alt server versiune 4.6.

Serverele mai vechi: se pot aplica reguli speciale. Serverele pe domenii locale vechi (de exemplu, ts1 francez sau ts4 german) permit transferul numai către alte servere pe domeniu local vechi și către noile lumi de joc 4.6.

De exemplu, este posibil să transferați aurul din vechiul ts1 francez către un alt server francez vechi sau către orice server versiune  4.6, dar nu către un server vechi german.

Acolo unde există cazuri speciale (cum ar fi servere speciale, turnee etc.), informațiile despre transferul în sau în afara serverului vor fi listate în anunțul serverului. Ar putea exista lumi de joc care nu acceptă sau nu generează deloc link-uri de transfer de aur, cum ar fi serverele PTR (Public Test Realm).

“Unul sau mai mulți jucători au fost găsiți pe un server excluși de regulament”.

Dacă vedeți acest mesaj atunci când încercați să utilizați Link-ul dvs. de transfer aur, înseamnă că sistemul a găsit un jucător sau jucători cu userul pe care l-ați specificat, dar situat în lumi de joc în care nu puteți transfera aurul din cauza regulilor menționate mai sus. Puteți utiliza în continuare linkul pentru a transfera aurul într-o altă lume a jocului.

Cum îmi pot transfera aurul?

Puteți face acest lucru numai atunci când serverul se termină sau dacă vă ștergeți contul. În secțiunea de ștergere din pagina contului dvs. (în joc), acesta vă va spune cât de mult aur veți putea transfera. Dacă ați cumpărat recent Aur, este posibil să existe o întârziere suplimentară înainte de a vă putea șterge contul; aceasta din motive de securitate.Y

După ce contul dvs. a fost șters (odată ce numărătoarea inversă se încheie), un e-mail va fi trimis la adresa de e-mail înregistrată.

Vă rugăm să rețineți: Serviciul clienți nu poat suprascrie sau accelera procesul de ștergere.

Dacă mai aveți aur transferabil în contul dvs. la sfârșitul unui server, veți primi și un e-mail.

E-mailul de transfer aur va conține un link pe care îl puteți utiliza pentru a transfera aurul dvs. urmând instrucțiunile de pe ecran.

Link-ulde transfer pe care îl primiți este valabil pentru totdeauna până la transferul aurului. Aceasta înseamnă că este posibil să așteptați ca o lume a jocului să se repornească după ce aceasta sa încheiat, să creați un cont nou și apoi să transferați aurul în noul cont (ca și cum ați transporta aurul dvs. de la o rundă la alta). Dacă nu doriți să utilizați imediat link-ul de transfer aur, ar trebui să îl păstrați într-un loc sigur, unde nu poate fi șters accidental.

Vă rugăm să reținețiServiciul clienți poate recrea link-uri de transfer numai pentru o perioadă limitată de timp, dacă le pierdeți. Nu v-am putea ajuta dacă vor trece câteva luni. Dacă aveți probleme atunci când încercați să transferați aurul, vă rugăm să utilizați instrumentul de asistență pentru a contacta Serviciile pentru clienți, care vă vor putea asista.

Vă rugăm să rețineți: e-mailurile de transfer de aur merg adesea în căsuța poștală spam / coș de gunoi sau în dosarul dvs. de promoții (în special Gmail). Vă rugăm să verificați aceste dosare înainte de a contacta Serviciile pentru clienți


Este satisfăcător răspunsul primit?

Da   Neutru   Nu